Supertest: gume Sava MC28 Diamonds

Ljudem je lahko. Obutev enostavno prilagodimo vremenskim razmeram in zunanjim temperaturam. Odločitev o tem, kaj je v danem trenutku primerna obutev ponavadi ni zahtevna miselna operacija. Pri 'obuvanju' dvokolesnika je stvar bolj zapletena.

11. 5. 2008

Pomoč smo poiskali pri edinem, sicer pa svetovno znanem Slovenskem gumarju, pri Savi Kranj. Kranjska Sava je s svojo pestro ponudbo pnevmatik odločno posegla v segment skuterjev, mopedov in lažjih motociklov. V njihovih cenikih je moč najti bolj ali manj vse tipe pnevmatik za dvokolesnike, celo take z zimskim profilom.

Na preizkus so nam prijazno odstopili par svojih cestnih gum dimenzij 110/90-R13 in 130/70-R13. Ampak tokrat to ne bo zgolj navaden preizkus. Opravili bomo supertest, lahko bi mu rekli celo življenski test, saj jih bomo obrabili do konca, in te gume bodo imele težko življenje. Nataknili smo jih na Suzuki Burgman 250, ki ga v redakciji uporabljamo vsak dan, v dežju, mrazu, vročini, snegu (če nas bo presenetil), z njim vozimo čez robnike, po kolovozih . . V glavnem, ta ubogi Burgman je prava delovna žival. Pričakujemo dober oprijem v vseh naštetih razmerah in predvsem trajnost teh gum.

Trenutno števec na Burgiju kaže 40.500 kilometrov (je bil verjetno že zavrten nazaj). Globino profila smo natančno premerili, enako bomo po utekanju gum storili z zavorno potjo v suhem in mokrem. O vtisih in ugotovitvah pa vas bomo obveščali.

Se beremo.

Matjaž Tomažič