12 unikatnih Ducatijev V4 Panigale z dirke WDW bo šlo na dražbo

19. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Spletna dražba na spletni strani ebay.com bo potekala med 21. in 28. julijem z začetkom in koncem ob 18. uri.

World Ducati Week se nezadržno približuje, navdušenci pa že odštevajo ure do uradnega začetka dogodka, ki bo ta vikend, z začetkom v petek, 20. julija, potekal na dirkališču Marca Simoncellija v Missanu. Tradicionalni tridnevni dogodek vsako leto privabi navdušence italijanske znamke z vsega sveta in nič drugače ne bo niti tokrat. Je pa letos Ducati pripravil še eno atrakcijo, ki bi utegnila občutno izprazniti žepe in bančne račune premožnejših ljubiteljev znamke.

Čeprav bo dogodek – tako kot vsako leto – potekal tri dni, pa se bo nesporni vrhunec dogajanja zgodil v soboto, ko je organizirana Dirka prvakov, 'Race of Champions', na kateri se bodo pomerili nekateri najbolj znani aktualni in nekdanji dirkači iz Ducatijevih vrst. Na startu dirke bodo tako Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Jack Miller, Chaz Davies, Marco Melandri, Carl Abraham, Michael Ruben Rinaldi, Michele Pirro, Esteve Rabat Xavi Fores in Troy Bayliss.

Na motorju bodo dirkalne komponente

Na dirki, ki se bo začela ob 13. uri po lokalnem času, bodo dirkači nastopili s povsem enakimi motorji, Ducatijem V4 Panigale, vsak izmed motorjev pa bo seveda odet v unikatno grafično podobo, ki se bo zgledovala po tisti, kakršno dirkači so ali pa jo še vedno uporabljajo na svojih tekmovalnih motorjih.

Najbolje pri vsem skupaj pa je, da bo Ducati vseh 12 motorjev po končani dirki, natančneje v soboto ob 18. uri, ponudil na spletni dražbi. Vsak izmed dirkalnikov bo opremljen s ploščico na krmilu, na kateri bosta navedeno ime dirkača ter njegova startna številka. Poleg tega bodo dirkači svoje motorje zaznamovali s podpisom na rezervoar goriva, da gre za avtentični dirkalnik, pa bo potrjeval certifikat Claudia Domenicalija, generalnega direktorja Ducatija. Kupec bo poleg motorja sicer deležen še vseh serijskih komponent, ki so jih pri Ducatiju zamenjali z dirkaškimi, kar pomeni, da bo motocikel mogoče tudi registrirati in voziti po običajnih cestah. A dvomimo, da se bo to tudi dejansko zgodilo.

Sicer pa smo ravno pred mesecem dni Ducatija V4 Panigale, in to v izvedbi S, na dirkališču zapeljali tudi sami. Vtise si lahko preberete tukaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja