Akrapovič osvaja še eno zanimivo dirkaško prvenstvo

Podjetje Akrapovič bo kot uradni partner tovarniške ekipe Harley-Davidson® Factory Racing v tej sezoni začelo sodelovati na popolnoma novem prvenstvu.

V okviru novega partnerstva bodo pri Akrapoviču omenjeno ekipo opremljali z izpušnimi sistemi iz visoko odpornega lahkega titana, izdelanimi posebej za dirkalnik Road Glide®. Vsi so zasnovani in izdelani v sodobnih prostorih podjetja v Sloveniji z uporabo najnaprednejših tehnologij.

Preberite še:

Pri razvoju po meri narejenih izpušnih sistemov, pri katerem so Akrapovičevi strokovnjaki tesno sodelovali z inženirji ekipe Harley-Davidson® Factory Racing, je bil poudarek na zagotavljanju čim večje zmogljivosti in čim manjše teže.

Akrapovič osvaja še eno zanimivo dirkaško prvenstvo
akrapovič


 
Premierni tekmovalni nastop v okviru novega partnerstva bo ta teden na dirkališču Circuit of The Americas v Teksasu v ZDA, kjer bo ekipa Harley-Davidson® Factory Racing z dirkačema Kylom Wymanom in Jamesom Rispolijem tekmovala na cestnohitrostnih dirkah serije Mission King of the Baggers v okviru letošnjega prvenstva MotoAmerica®.
 
V seriji King of the Baggers tekmujejo za dirke pripravljeni ameriški potovalni motocikli z motorji V-Twin, opremljeni z oklepom/vetrobranskim steklom in stranskimi kovčki. Akrapovičevo sodelovanje v novem prvenstvu bo temeljilo na znanju in izkušnjah, ki jih je podjetje pridobilo v več kot 30 letih prisotnosti v svetu motociklističnih in avtomobilskih dirk, kjer so dirkači z izpušnimi sistemi slovenske znamke v različnih prvenstvih do zdaj dosegli že 176 naslovov svetovnih prvakov.

Prvi avanturistični Harley-Davidsonov CVO

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem