Akrapovič in Husqvarna skupaj v leto 2020

4. 7. 2019 | Jure Šujica
Deli
Akrapovič in Husqvarna skupaj v leto 2020 (foto: Husqvarna)
Husqvarna

Slovensko in avstrojsko podjetje sta skupaj pripravili paket 'slip-on' loncev za motocikle modelnega leta 2020.

Avstrijska znamka motorjev Husqvarna je v minulih tednih predstavila že kar nekaj novosti v svoji modelni paleti z modelno letnico 2020. Šlo je pretežno za novosti iz sveta motokrosa, ki razumljivo še naprej ostaja prioriteta avstrijske znamke. A z novostmi še zdaleč ni konec, le da te ne zajemajo nujno motociklov pač pa tudi dodatno opremo. Nekaj zanimivih dodatkov so namreč pripravili s slovenskim podjetjem za izdelavo izpušnih sistemov Akrapovič.

Obe znamki sta tako danes predstavila linijo 'slip-on' izpušnih sistemov za celotno linijo enduro motociklov modelnega leta 2020, s katerimi bod pipomogli h dodatni moči agregatov, hkrati pa bo nekoliko nižja njihova teža. Po zaslugi visokokakovostnega titana in nerjavečega jekla bodo tako omenjeni zadnji izpušni lonci v primerjavi klasičnimi tovarniškimi lažji za od pet do 12 odstotkov. Hkrati naj bi pripomogli še večji količini navora pri nižjih motornih vrtljajih.

Pri Husqvarni zagotavljajo, da bo nova linija 'slipo-onov' povsem skladna s pravili organizacij FIA in AMA. Ssta se oba obe strani ob tem še nekoliko bolj posvetili lastnikom štiritaktnih enduro motociklov. Za njihove štitikolesnike, oziroma motocikle z modelno letnico 2020 so namreč pripravili komplete celotnih izpušnih sistemov in ne le zadnjega dela, so pa takšni sistemi na voljo tudi za dvotaktne motocikle, a ne v sklopu prodajne mreže znamke Husqvarna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"