Akrapovič poskrbel za najmlajše

22. 12. 2008 | Matjaž Tomažič
Deli

Medtem ko se saga o novi Pediatrični kliniki UKC Ljubljana počasi bliža koncu, je ta od danes naprej bogatejša za pomembno novo opremo, ki bo lajšala delo medicinskega osebja in krajšala ure čakanja najmlajših.

I-stat analizator, I-stat tiskalnk ter hematološki analizator so nove naprave, ki jih je pediatrični kliniki doniralo podjetje Akrapovič d.d. Naprave v skupni vrednosti 15.000 evrov bodo bistveno krajšale postopke pri analizi krvi in diagnosticiranju zdravstvenega stanja otrok. Naprave omogočajo zelo hitro in popolno diagnosticiranje in pridobivanje diagnostičnih preiskav v dežurni službi. Na novo medicinsko opremo so na pediatrični kliniki čakali dolgih 15 let.

G. Marko Adamič, izvršni direktor podjetja Akrapovič d.d., je povedal:

''tudi letos smo se odločili, da z družbeno odgovornim ravnanjem in v skladu z strategijo podjetja namenjamo del sredstev donacijam. S tem soustvarjamo boljši jutri družbeno najbolj ranljivih in izpostavljenih socialnih kategorij; to pa so invalidi in otroci. Enkrat letno pomagamo z nekoliko višjo donacijo, ki je praviloma namenjena širši skupnosti in za splošno dobro.

Letos smo se odločili sredstva nameniti pediatrični kliniki. Prepričani smo, da bo naša donacija s pridom uporabljena, da bo oskrba otrok čimboljša in bo zagotovila čim hitrejši povratek domov, med prijatelje, v šolo in nazaj v brezskrbno mladostniško razposajenost.

Življenska doba novih naprav je dolga 5-10 let, in le želimo si lahko, da bi bilo v naših krajih več takih Akrapovičev, ki bodo del svojega prihodka tradicionalno namenjali tudi tistim, ki so pomoči zares potrebni. Tudi sami lahko k temu malenkostno pripomoremo z podporo in kupovanjem izdelkov tistih proizvajalcev, ki so v preteklosti in ki bodo v prihodnje v obliki donacij prispevali k lepšemu jutri.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja