Aprilia RS 660 premiera na majskem festivalu All Stars 2020

Aprilia RS 660  premiera  na majskem festivalu All Stars 2020

Težko pričakovana Aprilia RS 660, ki bi morala razred športnikov iz srednje kategorije definirati na novo, bo premierno v javnosti prvič zapeljala v Mugellu.

V soboto, devetega maja bo v Mugeluu potekal drugi letni festival znamke Aprilia. Pravzaprav ne gre zgolj za promocijski dogodek, pač pa za pravo parado motociklov znamke Aprilia. Lani je dogodek obiskalo več kot 10.000 navdušencev nad znamko Aprilia.

Mugello, tempelj italijanskega motociklističnega dirkanja, bo odprt za vse motoriste, tematika dogajanja pa bo seveda posvečena praznovanju vseh uspehov znamke Aprila, ki je kljub svoji 'mladosti', na športnih tekmovanjih v številnih kategorijah ena izmed najbolj uspešnih znamk vseh časov.

Na dogodku bo mogoče videti tudi številna znana imena, vsekakor lahko pričakujemo tudi njihove tovarniške dirkače. Seveda se ti ne bodo kar tako potikali med obiskovalci, zato se lahko tisti, ki bodo festival obiskali, lahko razveselijo predvsem tega, da bodo prvič videli novo Aprilio RS 660 v akciji.


O Aprilii RS 660 smo na naših straneh že pisali, vseeno pa ne bo odveč če ponovno poudarimo nekaj presenetljivih dejstev, ki sama zase govorijo o tem, da bo to zelo zanimiv motocikel. Dvovaljni motor s prostornino 660-kubičnih centimetrov ima 270-stopinjski interval vžiga, kar pomeni, da bosta značaj in zvok bolj kot vzporedni konfiguraciji valjev, podobna V-motorju. To smo sicer že videli tudi pri Yamahi, vendar Aprilia že pri tovarniškem motorju obljublja precej večjo moč - okroglih 100 'konjev'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja