Aprilia RS 660 - proizvodnja se začne oktobra

Aprilia RS 660 - proizvodnja se začne oktobra

Aprilia je na dirkališču Misano premierno pokazala vse težje pričakovanega novinca - RS 660.

Premierno so se z novim super srednjekategornikom zapeljali dirkača Alex Espargaro in Bradley Smith, ter seveda tudi tovarniški testni voznik Lorenzo Savadori.

Če se sprašujete zakaj smo v uvodu uporabili pridevnik 'super' je odgovor precej enostaven. Navkljub temu, da glavno konkurenco novi Aprilii predstavljata z vidika delovne prostornine in moči motorja zelo konkurenčna Kawasaki Ninja 650 in Honda CBR650R, si na račun ostalih tehničnih specifikacij Aprilia RS 660 omenjeni pridevnik vsekakor zasluži.

Napovedanih 100 'konjev' in 169 kilogramov mase v kombinaciji z lahkim aluminijastim okvirjem ter videzom velike RSV4, obljublja motocikel s precej dirkaškega potenciala. Predvsem pa bo Aprilia RS 660 v svojem razredu prednjačila na področju sodobne tehnologije. Serijsko bo namreč opremljena (in to velja tudi za različice z A2 homologacijo) s sistemom 'ride by wire', petimi različnimi mapami motorja, 'cornering' ABS-om in šestsmernim senzorjem gibanjem, ki omogoča instaliranje različnih elektronskih pripomočkov za uporabo tako na cesti, kot tudi na stezi.

Aprilia bo tako (vsaj nekaj časa) edina, ki bo ponujala čisto pravi dirkalni motocikel, ki ga bodo lahko krotili tudi začetniki in tisti z manj dirkaškimi izkušnjami.

Prve Aprilie RS 660 bodo s proizvodnih trakov zapeljale v mesecu oktobru, kar pomeni, da bi lahko v prodajne salone prišle že pred koncem letošnjega leta. Cena prihajajoče lepotice uradno še ni določena, glede na tehnične specifikacije pa bi lahko pričakovali, da bi se morala cena gibati nekje med 11 in 12 tisočaki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja