Arai za Isle of Man TT 2023 - tokrat že šestnajstič

30. 11. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

Pri Araiu so zelo ponosni na to, da so že vrsto let eden najpomembnejših dobaviteljev čelad za dirkače na znameniti dirki na otoku Man. Omejena serija njihovih čelad s prav posebno grafiko, pa je tako postala del dirkaške tradicije.

Arai tako že od leta 2007 pripravlja omejeno serijo čelad s poslikavo posvečeno tej otoški dirki. Tradicionalno imajo te čelade znotraj svoje specialne grafike dodan znameniti trinogi logo (The Triskelion),  napis 'Ellan Vannin' kar v nekem starem otoškem jeziku oziroma narečju pomeni otok Man, za piko na I pa še motiv štartno-ciljne zastavice (chequered flag). Za poslikavo, pri kateri letos prevladuje rdeča barva so tradicionalno poskrbeli v studiu slavnega Alda Drudija.

Za osnovo so tudi tokrat vzeli povsem standardno čelado RX-7V, ki pa v svetu dirkaških čelad predstavlja eno izmed najboljših možnih izbir. Še zlasti priljubljena je pri dirkačih na daljših dirkah, saj slovi po svojem udobju in odličnem prezračevanju. Kot običajno bodo šle čelade v prodajo z dnem začetka dirke, od takrat dalje pa si boste svojo lahko rezervirali pri zastopnikih in prodajalcih.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"