Bavarska električna prihodnost bo kot kaže zelo zanimiva! Koncept CE 02

Medtem ko so nam proizvajalci motornih koles na področju električnih motociklov do sedaj predstavljali bolj kot ne predvsem nove tehnologije v klasičnih 'oblačilih', pa so pri BMW-ju pred dnevi poskrbeli za precej vznemirjenja z napovedanim križancem CE 02.

Čeprav je CE 02 za zdaj samo koncept, pa pri BMW-ju ne izključujejo možnosti, da bi ta koncept kmalu postal serijski model. Da je to pri njih mogoče so Bavarci pred kratkim dokazali z modelom CE 04, ki se je v relativno kratkem času iz koncepta prelevil v serijski električni skuter premijskega razreda.

Četudi precej futuristično oblikovani detajli pravkar predstavljenega CE 02 v tem trenutku delujejo precej nenavadno, pa je potrebno priznati, da gre za zelo atraktivno mešanico dveh motociklov iz razreda '125'. Križanec med majhnim motociklom in skuterjem bi namreč moral biti z vidika zmogljivosti ekvivalenten skuterjem in motociklom iz razreda 125-kubičnih motociklov.

Iz napovedi, ki prihajajo iz BMW-ja smo se v preteklosti že naučili, da je stvar zelo resna takrat, ko v javnost uidejo tudi bolj konkretni tehnični podatki. V primeru koncepta CE 02 je zdaj že znano, da bo tehtal okrog 120 kilogramov, dosegel moč 11 kW, dosegel hitrost 90 km/h in zagotavljal 90 kilometrov električne avtonomije. Med oba razreda se uvršča tudi glede velikosti koles, ta namreč merijo 15-palcev.

Seveda ne bi smeli pričakovati, da bo serijski model h kupcem prišel v tako minimalističnem slogu. Čiste in enostavne linije bodo verjetno ostale, na področju razsvetljave, vzvratnih ogledal, nosilca tablice, blatnikov in oblazinjenosti sedeža pa se verjetno lahko nadejamo številnih sprememb.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja