BMW ConnectedRide Smartglass - novost, ki prihaja iz letalstva

BMW Motorrad je predstavil novost, ki tokrat namesto iz avtomobilskega sveta prihaja iz letalstva.

Z nekajletno zamudo se vse več varnostnih in drugih sistemov iz avtomobilov seli tudi na motocikle. No, v primeru sistemov HUD (Head Up Display) pa so snovalci motociklov naleteli na ovire - kot pogleda in velikost vetrobrana.

In če so svojim kupcem pri BMW-ju vseeno želeli ponuditi možnost, da za informacije o hitrosti, izbrani prestavi, omejitev hitrosti in navodil navigacije ne bi bilo potrebno umikati pogleda s ceste, so se morali po rešitev zateči k pilotom vojnih letal. Piloti namreč že dolgo uporabljajo očala pri katerih mini projektor v njihovo vidno polje projicira različne informacije o letu in letalu.

Pri BMW-ju so to tehnologijo ustrezno prilagodili potrebam motoristov in omogočili, da se očala preko bluetooth povezave in aplikacije na pametnem telefonu povežejo z BMW-jevim sistemom Motorrad-Conectivity. Očala, ki so jih poimenovali ConnectedRide Smartglasses se bodo s potrebno električno energijo napolnile preko USB vtičnice, baterija pa bo zagotavljala 10 ur delovanja. Cena teh očal bi morala znašati okrog 700 EUR, za dobavljivost pa povprašajte pri vašem najbližjem prodajalcu BMW-jev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol