To je najhitrejši BMW-jev motocikel in ob 50. obletnici je v serijski izvedbi postal še boljši. Preverite, kako!

BMW letos praznuje 50-letnico svojega športnega M oddelka, kar seveda pomeni, da bodo pripravili cel kup zanimivih jubilejnih modelov na štirih in tudi enega na dveh kolesih.

To je najhitrejši BMW-jev motocikel in ob 50. obletnici je v serijski izvedbi postal še boljši. Preverite, kako! (foto: bmw) bmw
23. 5. 2022

BMW M 1000 RR je za zdaj edini motocikel, ki se ponaša s črko M in v svojih serijski različici razvije 212 'konjev'. Na trg je prišel v letu 2020 in vse odtlej je na voljo v tradicionalnih bavarskih M barvah. Kot rečeno, kupcem bo letos na voljo tudi v jubilejni izdaji, ki pa bo obarvana v vpadljivo bleščeče rumeno barvo 'Sao Paolo'.

V primerjavi s standardnim M modelom bodo vsi jubilejni motocikli opremljeni s paketom Competition, kar pomeni, da ima oklep izdelan iz karbona in ima tudi lažjo zadnjo aluminijasto vilico. Na krovu je tudi štoparica povezana z GPS-om, vzdržljivejša veriga M Endurance ter pokrov za sovoznikov sedež.

BMW je tudi uradno razkril končno hitrost povsem serijskega M 1000 RR. Do sto kilometrov na uro bi moral pospešiti v treh sekundah, končna hitrost pa znaša 306 kilometrov na uro.