BMW ob častitljivem jubileju napovedal težko pričakovanega GS 1300

Ne samo ljubitelji bokserskega GS, prav ves motoristični svet nestrpno pričakuje prihod že napovedanega 1300-kubičnega GS-a. Ob milijontem GS-u z bokserskim motorjem je BMW odkril tudi datum svetovne premiere.

BMW R1250 GS in njegovi predhodniki so že vrsto let najbolje prodajani motocikli iz široke bavarske flote, 21. junija pa je z BMW-jevega tekočega traku zapeljal že milijonti primerek, ki ga poganja bokserski motor.

Proizvodnja BMW GS je stekla jeseni leta 1980, do danes pa so torej izdelali že milijon teh motociklov. Delovna prostornina motorja je iz prvotnih 798-kubičnih centimetrov do danes narasla na 1.254-kubikov, medtem pa se je moč motorja iz provtnih 50 povzpela na aktualnih 136 konjev.

Jubilejni milijonti bokserski GS je eden izmed modelov iz velike poslovilne serije Triple Black (10.000 kosov), zato so Bavarci ta trenutek izkoristili tudi za najavo težko pričakovanega GS-a 1300. Kaj več kot to, da bo novi GS 1300 predstavljen 28. septembra v novi stavbi BMW Motorrad Welt, ki bo uradno odprta istega dne, kot kaže vsaj do takrata ne bomo izvedeli. No, ta predstavitev bo verjetno najbolj svečana bavarska predstavitev doslej, saj bo ravno v tistih dneh BMW praznoval tudi svoj stoti rojstni dan.

V kolikor do konca septembra iz BMW-ja ne bodo ušle kakšne fotografije ali druge tehnične specifikacije novega modela, bo to tudi ena najbolj skrbno varovanih bavarskih skrivnosti. No, mi ugibamo, in napovedujemo, da bo novi bokserski dvovaljnik razvil 155 konjev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol