BMW ostaja bencinski, njihovega 'električarja' ne bo še vsaj pet let

BMW ostaja bencinski, njihovega 'električarja' ne bo še vsaj pet let

BMW je v intervjuju za portal Cycle World razkril, da trenutno še ne razmišljajo o lansiranju električnega motocikla. Njegov čas bo, če bo, prišel šele čez 5 let.

Navkljub temu, da BMW poznamo kot enega izmed vodilnih pri uvajanju novih, predvsem elektronskih, tehnologij v svetu motociklizma, pa Bavarci za zdaj prisegajo na klasične bencinske motorje, katerim pa se seveda obeta veliko razvoja.

To pa seveda ne pomeni, da BMW-jevi inženirji nekaj svojega časa ne namenijo tudi razvoju električnih tehnologij za pogon motociklov. Že pred časom so namreč predstavili svojo študijo Vision DC Roadster, v okviru katere so bili zaščiteni tudi nekateri patetnti s področja polnjenja in regeneracije.

Kot pravijo pri BMW-ju so nekatere njihove in druge naročene raziskave pokazale, da bo večina motoristov tudi v prihodnje ostala zvesta motociklom z motorjem z notranjim zgorevanjem, posledično pa se z lansiranjem električnega motocikla za zdaj še ne mudi. Ko bo prišel čas, pa bomo najprej videli modele namenjene izključno mestni uporabi.

Segment off-road, touring in sport torej do nadaljnega ostaja bencinski.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"