BMW se v svet kruzerjev vrača 3.aprila

BMW se v svet kruzerjev vrača 3.aprila

Čeprav je pod težo tegob, ki jo je Evropi zagodel korona virus, motociklistična industrija vsaj začasno počepnila, pa števec, ki na BMW-jevi spletni strani odšteva dneve do uradne predstavitve novega kruzerja, odšteva naprej.

BMW je na prelomu tisočletja že imel zelo zanimiv kruzer z bokserskim motorjem, model R1200C. Danes ni dvoma, da je bil tisti motocikel takrat celo nekoliko pred svojim časom, sploh kar se tiče voznih lastnosti, ciklistike in dinamike, ki jo je ta motocikel zmogel. Proslavil se je tudi v filmu o agentu Jamesu Bondu, danes pa je to BMW-jev motocikel, ki med vsemi bokserji iz tistega obdobja ohranja najvišjo ceno in je med zbiratelji tudi najbolj iskan.

O nekaterih skrivnostih 'Big Boxer' agregata smo se razpisali tudi v letošnjem motokatalogom, ki bo vsak čas prišel na prodajne police, na naši spletni strani pa ste lahko izvedeli tudi druge zanimivosti o tem novem modelu, ter tudi videli kako bi moralo vse skupaj izgledati.

Prav veliko skrivnosti torej ni ostalo, danes pa je že znano, da bo prvi model z oznako R18 'naked kruzer', kateremu bi se moral kmalu pridružiti tudi udobnejši in bolj potovano navdihnjen bagger.

O tem, ali bo korona virus vplival na datum uradne predstavitve za zdaj ni informacij, zato nam ne preostane drugega, kot da v karanteni počakamo na tretji april.

www.BMW-motorrad.com/r18countdown

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"