Bo Ducati kmalu predstavil V4 Streetfighterja?

Bo Ducati kmalu predstavil V4 Streetfighterja?

Prvi mož Ducatija, Claudio Domenicali, je že lani poleti napovedal, da bo štirivalni V-motor, ki ga trenutno vgrajejo izključno v model Panigale, najverjetneje na voljo tudi v drugih motociklih.

Neuradno pa je iz Ducatija ušla novica, da naj bi zmogljivi V4 svoje mesto najprej našel v hiper nakedu, ki naj bi se imenoval Streetfighter. Kot poročajo španski spletni portali, zdaj ne gre več za vprašanje, ali novi hiper naked bo, temveč je vprašanje, kdaj.

Povpraševanje po naked motociklih z močjo večjo od 160 'konjev' se namreč povečuje. Ker pa se vsak proizvajalec rad pohvali s svojimi dosežki, ne dvomimo, da bi tudi pri Ducatiju radi imeli najmočnejši naked motocikel, s katerim bodo morda tekmovali tudi v dirki na goro Pikes Peak. Ducati je s svojo Multistrado na tej dirki že zabeležil rekord in zmago, vseeno pa čast najmočnejšega nakeda trenutno pripada MV-Agusti, ki ravno v teh dneh premierno predstavlja svojega Brutale Serie Oro na trgih vzhodne Evrope.

Če oziroma ko bo Ducatijev ekstremni naked na voljo, bo ta delal družbo eliti, v kateri so trenutno poleg MV Aguste še Aprilia Tuono V4 1100, KTM 1290 Super Duke R, BMW S1000 R in Yamaha MT-10.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja