(Brkata) ugledna gospoda tudi letos na motorje v boju proti raku

Tako kot vsako leto doslej pa se jim je na vožnji pridružilo tudi nekaj predstavnic nežnejšega spola.

(Brkata) ugledna gospoda tudi letos na motorje v boju proti raku (foto: Ivo Pogorelčnik) Ivo Pogorelčnik
29. 9. 2020

Košati brki in motocikli so bili že nekdaj prepoznaven znak vseh pravih (glednih) moških, znova pa se brki vračajo v modo v zadnjih letih – motorji pa tako ali tako niso nikoli izginili. Povezava obeh se je zato zdela smiselna tudi organizatorjem dogodka Distinguished Gentlemen's Ride, ko so leta 2012 izpeljali prvi tovrstni dogodek, letos pa že devetega – že nekaj let tudi v Sloveniji.

Kot veleva tradicija se je dogodek tudi letos odvil zadnjo nedeljo v mesecu septembru, žal pa v oziru na trenutno situacijo v nekoliko spremenjenem, okrnjenem formatu. Namesto skupne vožnje po Ljubljani in okolici ter zbora pred in po sami vožnji so se oranizatorji odločili in da udeležence povabijo k samostojni vožnji brez zaključnega zbiranja.

Selitev v maj

Ne glede na okrnjeno izvedbo dogodka pa tudi tokratni dogodek ni minil brez uspešne zbiralne akcije finančnih sredstev, s pomočjo katerih bodo pomagali pri raziskavah rakavih obolenj s poudarkom na raku prostate. To je namreč najpogostejša oblika raka med moškimi v Sloveniji, pri čemer za to boleznijo vsako leto zboli 7.000 Slovencev. Donacij se vsako leto nabere za okrog pet milijonov dolarjev.

Če je letošnja vožnja potekala v nekoliko okrnjenem formatu, pa bo, tako upajo udeleženci, naslednja minila v formatu, kakršnem jo poznamo iz prejšnjih let. V vsakem primeru pa nanjo ne bo potreba čakati tako dolgo kot do sedaj, saj so se avstralski organizatorji odločili, da bodo dogodek iz konca septembra prestavili na zadnjo nedeljo v maju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri