Buell SuperTouring - hitra potovanja po ameriško

Ameriški Buell je ponovno presenetil in predstavil motocikel, s katerim bo nagovoril tiste, ki si želijo znameniti Route 66 prevoziti v rekordno hitrem času.

Po tem ko so pred kratkim predstavili športni power kruzer Super Cruiser, se je na enaki osnovi pojavil tudi model SuperTouring, vendar s to razliko, da je konstrukcija zadnjega dela motocikla bistveno močnejša in večja. To pomeni, da bo na repu motocikla dovolj prostora za udoben sedež ter komplet potovalnih kovčkov.

Oblikovalci so pri tem motociklu pokazali veliko drznosti in uspelo jim je narediti vizualno zelo zanimiv in v živo verjetno tudi zelo impozanten motocikel.

Motor, ki bo poganjal SuperTouringa izhaja iz modela Hammerhead (Buellova različica Superbike motocikla) in ima 1.190-kubičnih centimetrov delovne prostornine. Razvije zelo konkretnih 185 'konjev' (135 kW), z modela Hammerhead pa je povzeta tudi zadnja vilica, 17-palčna kolesa z velikimi obodnimi zavornimi koluti in še kakšna druga malenkost.

Kot pravijo pri Buellu je posebnost tega motocikla tudi v tem, da je poloklep mogoče zelo hitro sneti, ter se brez strahu pred poškodbo nato podati na kakšen hiter krog po dirkališču. Vsekakor zanimiv pogled na dirkanje na katerega bo potrebno počakati vsaj do sezone 2025.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol