Dobrodelno druženje gospodov in klasičnih motociklov 2017

Dobrodelno druženje gospodov in klasičnih motociklov 2017

Dobrodelno druženje gospodov in klasičnih motociklov postaja tudi v Sloveniji tradicionalen dogodek, ki vse moške opozarja na nevarno in pogosto bolezen.

Letošnje druženje bo tako že peto po vrsti, organizatorji in udeleženci pa so lahko ponosni, da so tudi letos lahko del svetovne dobrodelne akcije Distingusihed Gentleman's Ride (DGR).

DGR se je pričel daleč od nas, v Avstraliji, več kot 70.000 udeležencev vsako leto opozarja ljudi na moderne moške težave, tudi na zloglasno bolezen rak na prostati in s svojo dobrodelnostjo. Na ta način, tudi slovenci pripomoremo, da se vsako leto več moških pregleda.

Letošnji DGR se bo odvil v nedeljo, 24. septembra od 11,00 ure dalje v Špica caffe na Grubarjevem nabrežju v Ljubljani. Opoldne bodo manjše skupine motoristov krenile na pot proti Glavnemu trgu v Kamniku, kjer se bo v Kavarnici pri Jodlu dogodek odvijal dalje. Tam bo poskrbljeno za hrano, pijačo, glasbo in tako naprej.

Če se želite udeležiti dogodka je potrebno tudi nekaj obvezne opreme:
monokelj, urejene brčice in frizura, pražnja obleka, suknjič, svilen brezrokavnik, kravata ali metuljček. 

Dovoljena prevozna sredstva: Cafe Racer, Bobber, Klasika, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Moderna klasika, prikoličar, Pre 1970 Vespice, Brat Style motocikli.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"