Dolomiti - omejitev 60 km/h (a ne za vse)

Italijanska provinca Trento na nekaterih cestnih odsekih uvaja omejitev 60 kilometrov na uro. Vendar samo za motoriste.

29. 7. 2020

Sama uvedba hitrostne omejitve sploh ne bi bila posebna novica, če ne bi šlo ravno za nekatere cestne odseke v priljubljenih Dolomitih, ki veljajo za eno od najbolj priljubljenih motorističnih vozlišč.

Medtem, ko večina omejitev velja za vsa vozila, pa se najdeju tudi odseki, kjer je omejitev hitrosti zaukazana samo motoristom. Razlog je seveda v večjem številu nesreč, ki so se tam zgodile v preteklem mesecu. Kljub nekaj mesečnem 'lock-downu' je letošnja statistika prometnih nesreč slabša, kot v preteklosti.

Preden svoje rokavice in čelado v obupu vržete v kot pa naj v tolažbo navedemo tudi to, da so omejitve na relativno razumnih mestih, zato bi morali Dolomiti še naprej ostati priljubljena motoristična romarska pot. V zadnjem času vse glasnejši postajajo tudi privrženci tišine in ekologije, ki zahtevajo tudi restrikcije v primeru preglasnih motociklov.

Odziv na hitrostne omejitve je na spletu seveda precej buren, tisti bolj ta žlehtni, pa dodajajo, da so redki tisti, ki zmorejo s 60 km/h prevoziti prav vsak ovinek v Dolomitih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri