Ducati Diavel 1260 Lamborghini - drag in redek

Ducati predstavlja omejeno serijo modela Diavel. Tokrat v sodelovanju z Lamborghinijem, s katerim si delita lastnika

Ducati Diavel 1260 Lamborghini - drag in redek (foto: ducati) ducati
28. 11. 2020

Avtomobilska znamka, ki je bila ustanovaljena izključno z namenom, da bi parirala avtomobilskim velikanom kot je naprimer Ferrari, je bila ustanovljena leta 1963 - seveda, Lamborghini.

Lamborghini, tovarna iz Sant'Agate je v čast letnici svoje ustanovitvi izdelala zgolj 63 prestižnih avtomobilov Sián FKP 37. Gre za enega izmed najbolj prestižnih Lamborghinijev vseh časov, zato lahko verjamemo, da bo ta model med zbiratelji v hipu postal eden od najbolj zaželenih modelov.

Ker sta tako Ducati kot Lamborghini v lasti znamke Audi, pa so se vodilni odločili, da bodo zgodbo ponudili tudi motoristom. Zato bo Ducati izdelal desetkrat več, torej 630 motociklov dobro znanega power-kruzerja Diavel 1260.

Diavela 1260 Lamborghini je tako okrasila enaka ekipa oblikovalcev kot prestižnega Lamborghinija, skupna pa sta jima enaka barva in visoka cena. Poleg tega bo Diavel 1260 Lamborghini opremljen še s kovanimi platišči in številnimi karbonskimi elementi.

Glede na impozanten videz Diavelov iz te posebne serije ne dvomimo, da bodo hitro razprodani, in to kljub dejstvu, da bo s ceno okrog 35.000 Evrov eden izmed najdražjih Ducatijev.