Ducati Monster 1200 S 'Black on black'

Za sezono 2020 se obeta nova barvna shema za Ducati Monster 1200 S. Pravzaprav bo vse večinoma črno.

Poleg tega, da bo Ducati 1200 S 'black on black' obarvan v kombinacijo svetlečih in matiranih črnih odtenkov, bo tehnično ostal enak kot sicer standardni v rdečo obarvan Monster 1200 S.

To pomeni, da bo najnovejša različica motorja Testastretta 11° še naprej razvijala 147 'konjev' pri 9.250 vrtljajih, moč pa bo nadzorovana preko sistema 'ridebywire', ki v kombinaciji s preostankom elektronske platforme ponuja tudi sistem proti zdrsu, 'wheelie control in seveda Cornering ABS. 

Različica S pri Ducatiju seveda vedno poskrbi za še nekoliko večjo mero ostrine, zato se bo črni barvi pridružila v zlato obarvana 48 milimetrska Öhlins-ova vilica in zadnji Öhlins monoshock amortizer, seveda oboje popolnoma nastavljivo. Za zaviranje je zadolžen Brembo s svojimi 330-milimetrskimi koluti in zavornimi klešči iz serije M50. Standardna oprema vsebuje tudi LED smerokaze in DRL (dnevna LED luč) ter dvosmerni quickshifter.

Čeprav gre za motocikel modelnega leta 2020 pa bi se morali prvi primerki pri trgovcih znajti že v začetku oktobra 2019.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja