Ducati Monster bo 25. rojstni dan praznoval v Franciji

Pri  Ducatiju so v sklepni fazi priprav na veliko praznovanje ob 25-letnici njihovega Monstra.

Ni skrivnost, da je prav Ducati Monster tisti, ki je v času velike Ducatijeve krize odigral pomembno vlogo ter tako prispeval k ohranitvi znamke, ki je v zadnjih letih iz butičnega proizvajalca zrasla v resno motociklistično tovarno.

Petega marca je minilo 25 let, odkar je prvi Ducati Monster zapustil tovarno v Borgo Panigalu. Menda je bilo že ob predstavitvi na sejmu Intermot leta 1992 jasno, da bo Monster postal ikona. Prihod slečenega Monstra je povzročil velike miselne preskoke v glavah motoristov, ki so takrat večinoma prisegali na športne in v plastične oklepe odete motocikle.


Tako bo 24. marca na dirkališču Paul Ricard potekal rojstnodnevni dogodek, namenjen vsem 'monsteristom', tam pa si bo mogoče ogledati vse Monstre. Steza bo odprta za vse lastnike omenjenih motociklov, ki se morajo zato, da se bodo lahko po njej zapeljali, zgolj registrirati pri organizatorju in se pojaviti na stezi.
 
Seveda pa to ne bo edini dogodek, ki bo v letu 2018 posvečen Ducatijevemu Monstru. Veliko dogajanja je načrtovanega tudi na letošnjem World Ducati Week, ki bo potekal od 20. do 22 julija na dirkališču Marco Simoncelli Misano. Ta nam je precej bližje, zato tega dogodka ne smete zamuditi.


 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"