Ducati Multistrada V4 Rally - še več udobja za teren in prvič z novo tehnično posebnostjo

Tretja epizoda Ducatijeve spletne nadaljevanke, v kateri predstavljajo novosti za leto 2023, je, kot smo napovedali, prinesla še eno različico Multistrade.

Za vse, ki besedo pustolovščina jemljejo zelo resno, je Ducati pripravil novo različico Rally, ki prinaša več udobja, več terenskih zmogljivosti in tehnično novost, ki jo poznamo iz avtomobilizma.

Ducatijeva paleta modelov Multistrada je že tako ali tako zelo široka, vseeno pa so z mislijo na tiste, ki tudi v resnici radi zavijejo daleč od urbanih področij, modelu Rally dodali še večji aluminijasti rezervoar za gorivo, ki sprejme okroglih 30 litrov. Posebej za ta model so rezervirana tudi platišča z naperami, ki so lažja od običajnih, na novo so določili nastavitve polaktivnega vzmetenja, ki ima po novem tudi podaljšan 200-milimetrski hod. Serijsko bo dodana tudi funkcija Autoleveling, pri kateri gre seveda za nivomat, ki konstantno uravnava oddaljenost motocikla od tal, ne glede na obremenitev oziroma obteženost motocikla.

Prilagodili so tudi elektroniko, pri kateri so spremembe osredotočene predvsem na program Enduro, velika novost pa je, da bo odslej pri umirjeni vožnji motor avtomatsko izklopil delovanje zadnjih dveh valjev, s čimer bi se morala poraba goriva še dodatno zmanjšati. Ob vseh elektronskih pripomočkih bo Rally serijsko opremljen tudi z radarjem spredaj in zadaj, adaptivnim tempomatom, večjim vetrobranom, udobnejšim sedežem za sopotnika ali sopotnico, ter širšimi stopalkami za noge z odstranljivim gumijastim vložkom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja