Ducati Panigale V4 v zmagovalnih barvah - a ne bo jih prav veliko

22. 12. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

V znamenju obeležitve letošnjega naslova svetovnega prvaka bodo pri Ducatiju kupcem ponudili posebno omejeno serijo modela V4 Panigale.

Na voljo bosta dva modela od katerih bo vsak izdelan v 260 primerkih, kar nekako sovpada z letnico ustanovitve znamke Ducati.

Motocikel, na katerem ne bo prosotra za sopotnika bo imel vgrajeno posebno suho sklopko, Akrapovičev izpušni sistem, zavorni komplet Brembo Stylema R, dirkaški vizir in posebne nastavljive stopalke za noge, ki bodo izdelane iz enega kosa aluminija. Seveda ne bo manjkalo karbonskih delov, iz njega bodo namreč izdelani prvi blatnik, zadnji blatnik, usmernike zraka za zavorne cilindre, pokrov alternatorja, toplotne zaščite in še nekaj drugih malenkosti. Vsak kupec bo dobil tudi posebno prekrivalo za motocikel in sistem za telemetrijo.

Prvi, Panigale V4 Bagnaia 2022 World Champion Replica bo okrašen z grafikami v stilu zmagovalnega motocikla Pecca Bagnaie. Drugi, Panigale V4 Bautista 2022 World Champion Replica pa bo obarvan v grafike Superbike motocikla s katerim je Alvaro Bautista leta 2011 osvojil titulo svetovnega prvaka. Vsak motocikel bo imel v zgornji trikotnik nad vilicami vgravirano tudi serijsko številko, pri modelu od Bautiste pa bo rezervoar izdelan iz aluminija.

Tisti, ki se boste morda odločili, da boste domov pripeljali enega od 260-ih motociklov imate tako pred seboj le še sladko dilemo - katerega izbrati?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja