Ducati Scrambler 1100 postaja Pro

Ducati predstavlja Scrambler 1100 Pro in Pro Sport.

Ducati bo pred začetkom motoristične sezone v salone poslal dva nova Scramblerja, ki bosta dizajnersko in tehnično prilagojena tistim, ki si želijo še za odtenek več ekskluzive.

Scramblerji Pro in Pro Sport ir ne prinašajo pomembnih tehničnih novosti razen tega, da so odslej kompatibilni z normo Euro5, so pa z vidika dizajna precej očitno popravljeni.

Pri obeh različicah bo prepoznavni X v prednjem žarometu o po novem obarvan v črno barvo, nov je nosilec registrske tablice, krajša pa sta tudi oba blatnika. Prejšnjo enojno izpušno cev je zamenjala 'dvocevka', črnina pa je svoje mesto našla na zavornih čeljustih, prednjih vilicah in zadnjem vzmetenju.

Nekoliko bogateje opremljena različica se bo imenovala Scrambler Pro Sport, bogatejša pa bo za Ohlinsovo vzmetenje, standardno krmilo pa bo zamenjalo bolj ravno krmilo, ki bo podaljašano z vzvratnimi ogledali.

Verjetno kaj kmalu, pa lahko pričakujemo še različico namejeno ljubiteljem klasičnega retro žanra, ki bo imela nekaj kroma in platišča z žičnatimi naperami.

Vsi Scramblerji 1100 bodo serijsko opremljeni s sistemom proti zdrsu, pametnim ABS-om in možnostjo izbire med tremi motornimi mapami. Cene naj se od dosedanjih ne bi bistveno spremenile.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol