EICMA 2022: BMW R 1250 RS - zadnja osvežitev pred evolucijo?

17. 11. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

Samo rahlo oblikovno osvežitev in nekaj izboljšav so za sezono 2023 pri BMW-ju namenili svojemu bokserskemu RS-u.

Najhitrejši bavarski motocikel z bokserskim motorjem bo v sezoni 2023 dobil bogatejši paket serijske opreme, seveda pa bo tudi oblikovno osvežen.

Na novo so obikovali LED dnevne žaromete in LED smerokaze, več pozornosti pa so namenili barvni podobi. Odslej bo RS na voljo tudi v t.i. Triple Black in Sport različici, kjer gre za kombinacijo črne in sive barve. Tako je na primer okvir obarvan v sivo barvo, večina oklepa je črne barve, spojler pod motorjem pa je izdelan iz nerjaveč pločevine. Pri modelu Sport gre seveda za barve iz oddelka BMW Motorsport. Ta model bo imel še zatemnjen vetrobran ter serijsko dodan tudi pokrov za zadnji sedež.

Serijsko bodo po novem vsi RS-i poleg navadnega 12-voltnega priključka opremljeni še z USB-A priklopom, dobili pa so tudi izboljšan elektronski menedžment, ki skrbi za delovanje sistema zdrsa, ABS-a in sistema DBC za pomoč pri zaviranju z motorjem. Serijsko bo tudi samodejni sistem za klic v sili Inteligent Emergency Call.

Osvežen je tudi seznam dodatne opreme na katerem je po novem tudi ogrevanje sedežev. Glede na to, da se precej glasno govori o skorajšnjem prihodu še močnejšega bokserskega motorja s prostornino 1.300- kubičnih centimetrov, se torej lahko nadejamo, da je tokratna osvežitev finalna, potem pa bo RS najverjetneje dobil tudi novi motor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol