EICMA 2022: velika vrnitev Honde Transalp

Takoj potem ko je Honda v Kolnu predstavila naslednika svojega legendarnega Horneta, so se pojavile tudi glasne govorice, da bo okrog novega dvovaljnika zraslo kar nekaj novih modelov.

Kjer je dim je tudi ogenj in pri Hondi so imeli v zakulisju res pripravljen motocikel, ki so si ga motoristi in motoristki v zadnjih letih zares želeli. Veliki povratek v svet potovalnih endurov srednje kategorije je tako nazananil novi Transalp.

Vse skupaj se torej vrti okrog novega 755-kubičnega vzporednega dvovaljnika z 270-stopinjskim vžigom, ki bo pri modelu Transalp razvil 67 kW moči oziroma 92 'konjev' ter 75 Nm navora. Sprednje kolo meri 21-palcev, zadnje pa 18-palcev. Tudi vzmetenje na prvi pogled obeta precej resen avanturistični potencial saj se s hodom 200 ozrioma 190 milimetrov ne bi smel ustrašiti tudi kakšnih bolj zahtevnih terenov. Motor bo vozniku postregel s petimi voznimi programi, ki bodo omogočali izbiro med različnimi kombinacijami podajanja moči, zaviranja z motorjem, nadzora nad dvigom sprednjega kolesa ter zdrsom zadnjega kolesa.

Seveda si novega motocikla brez modernega TFT zaslona danes skoraj ne znamo predstavljati, prav tako pa je celotna razsvetljava izvedena v LED tehnolologiji. Motocikel bo pripravljen za vožnjo tehtal le 208 kilogramov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol