Ekskluzivnih 20 Yamah R1 GYTR

18. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Ekskluzivnih 20 Yamah R1 GYTR

Yamaha je začela zbirati naročila za 20 najekskluzivnejših R1.

Tako ekskluzivni motocikli se na trgu pojavijo le redko. Še posebeh, če gre za serijo le 20kosov, ki so posvečeni 20. obletnici enega izmed najuspešnejših dirkalnih motociklov vseh časov.

Yamaha YZFR1 GYTR '20th Anniversary, ki jo je od zdaj mogoče naročiti (če seveda že ni razprodana), si nekaj motornega drobovja deli s tovarniškim dirkalnikom, s katerim bo Yamaha nastopila na vztrajnostni osemurni dirki v Suzuki. Yamaha R1 GYTR (Genuine Yamaha Techology Racing) ne bo imela cestne homologacije, namenjena bo torej izključno vožnji po stezi, še bolj pa verjetno za dopolnitev kakšne zbirke. Posebna bo tudi barvna grafika, ki je v bistvu kopija tiste, ki je krasila model iz leta 1998. Na voljo pa bo, kot omenjeno, le 20 kosov, za vsako dirkaško leto eden.

Da je Yamaha R1 v zadnjih 20 letih zelo zaznamovala razred športnih motociklov, ni treba posebej poudarjati. Ne govorimo samo o uspehih na dirkah, ampak tudi o nekaterih pomembnih inovacijah, ki so meje in zmogljivosti motociklov iz tega razreda pogosto pomikale navzgor.

Če si torej želite delček zgodovine, boste morali pohiteti in se pri uvozniku pozanimati, kako je s ceno in seveda možnostmi, da boste eden izmed srečnih izbrancev, ki bodo to Yamaho lahko kupili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja