Honda CB 350 RS - pripravljena za Evropo?

Honda je pred dnevi predstavila mali retro motocikel, ki ima poleg žličke športnosti tudi vse tisto, kar potrebuje za skok v Evropo.

Medtem ko so evropski proizvajalci motociklov nižjih kategorij svoj fokus iz Amerike in Evrope šele pred kratkim preusmerili na neskončno velika azijska tržišča, pa to ne velja za Japonce.

Med njih sodi tudi Honda, ki se potenciala nezahtevnega tržišča, bolj milih ekoloških standardov in nižjih pričakovanj kupcev še kako dobro zaveda, in je tam prisotna že dolga desetletja.

Tako so lani jeseni pripravili model CB 350, ki je izdelan po vzoru večjega modela CB1100, za pomlad pa pripravili model CB 350 RS, kateremu je seveda dodan ščepec športnosti. To pomeni bolj strmo nastavljen izpušni lonec, več črne barve, ožji zadnji del, drugačna platišča, črno ohišje žarometa in ožji sedež s pasom za sopotnika. 

Za pogon služi 348-kubični enovaljnik, ki razvije skromnih 21 'konjev', opremljen pa je z dovolj sodobnim elektronskim vbrizgom in bi le z nekaj dopolnili lahko dosegal tudi standard Euro5. Hondini insajderji govorijo o tem, da serijsko vgrajen ABS in sistem proti zdrsu, enostavno govorita o tem, da ima Honda s tem modelom bolj globalne načrte.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja