Honda Forza postaja še bolj 'maksi' - večji motor za več dinamike

Honda Forza postaja še bolj 'maksi' - večji motor za več dinamike

Prilubljena Honda Forza 300 je bila v zadnjih dveh letih deležna zgolj malenkostnih sprememb, zato smo slutili, da se pripravlja nekaj večjega.

Na motorističnem sejmu v Bangkoku (ki je bil eden redkih tovrstnih sejmov za obiskovalce) je Honda najavila prihod Forze, ki pa jo bo poganjal večji enovaljnik.

Kapaciteta novega motorja znaša 330-kubičnih centimetrov, kar v primerjavi z akutalnim modelom predstavlja konkreten 50-kubični prirastek. Z izjemo podatka o delovni prostornini, pa pri Hondi za zdaj vse ostale tehnične podatke o novem motorju že skrbno skrivajo, vsekakor pa se lahko nadejamo, da se bo moč nove Forze povzpela do okroglih 30 'konjev' (zdaj 25).

Več motorne moči pa vsekakor ni vse, kar bo ponujala osvežena Honda Forza 350. Serijsko bo namreč opremljena z LED razsvetljavo, elektronsko nastavljivim vetrobranom, USB-vtičnico in vso drugo sodobno 'must have' opremo. Nekoliko spremenja bo tudi njena silhueta in zunanja podoba, a žal v tem trenutku fotografij še ne smemo objaviti.

Za malo osvežitve o tem, kako fina je Honda Forza pa še povezava do našega testa aktualnega modela.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol