Honda Monkey 2018

Honda Monkey je eden od tistih motociklov, ki so na svoj način zaznamovali sedemdeseta leta.

Čeprav ga poznamo kot ikono sedemdesetih let, se je zgodba Honde Monkey začela že celo desetletje prej, leta 1961. Mali motocikel, ki je stal na komaj petpalčnih kolesih, so zaradi majhne mase, pa tudi majhnih dimenzij, hitro opazili vsi tisti, ki so potrebovali nekaj kompaktnega za kratke prevoze. V letu 1963 so poskusili z izvozom na trg ZDA, tam pa je Monkey v hipu postal uspešnica.

Skozi desetletja se je zvrstila vrsta evolucijskih osvežitev, zadnja med njimi pa se dogaja prav v teh dneh.

Honda Monkey modelnega leta 2018 vizualno močno spominja na prve modele, saj so podobne tudi barvne grafike. Poganja ga 125-kubični motor, ki ima v homologaciji deklariranih 6,9 kilovata moči, 11 njutonmetrov navora, povprečna poraba pa bi morala biti nižja od dveh litrov na sto kilometrov. Modernemu motorju se pridružujejo tudi celovita LED-razsvetljava, jekleni okvir, sprednje vilice USD, dvojni zadnji amortizer in 12-palčna kolesa.

Kljub majhnosti bi moralo biti na tem motociklu dovolj prostora tudi za velike, višina sedeža meri nepričakovanih 775 milimetrov. V nekaterih oblikovnih detajlih se novi Monkey močno spogleduje s preostalo Hondino ponudbo (oblika sprednjega žarometa), v marsičem pa so povzeti tudi nekateri detajli iz Hondine zgodovine. Med te zagotovo spadajo star Hondin logotip, kromirani blatniki, okrogla ogledala in tudi videz izpušnega sistema.

Posoda za gorivo sprejme 5,6 litra goriva, podatke o hitrosti, vožnji in motociklu pa lahko voznik prebere s sodobnega LCD-zaslona.

Novi Monkey bo na voljo v treh barvnih kombinacijah:

- banana rumena in bela,

- biserno rdeča in bela,

- biserno črna in bela,

Kje? V Motocentru AS Domžale in pri drugih Hondinih pooblaščenih prodajalcih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"