Honda CB-F ConceptHonda se vrača v zgodovino

Gre za poklon enemu prvih športnih motociklov znamke Honda.

Honda se vrača v zgodovino (foto: Honda) Honda
30. 3. 2020

Honda se priključuje vse daljši vrsti proizvajalcev motociklov, ki svojo modelno paleto plemenitijo z rerto oblikovanimi modeli, pri katerih prevladuje kovina, plastike pa je le za vzorec. Da se bo to zgodilo že zelo kmalu napoveduje tudi koncept CB-F Concept, ki ga so ga Japonci z dvema fotografijama napovedali prek spletna. Popolno razkritje naj bi medtem sledilo na 36. moto salonu v Osaki, kasneje pa se bo koncept razkazoval še na tokijskem moto salonu.

No, pri Hondi so razkrili tudi vsa preostala pomembna dejstva in številke, povezane s konceptom. Ta se s svojim prihodom klanja 60. obletnici linije CB, ki je nastopila lansko leto, s svoj podobo pa se v največji meri zgleduje po modelih CB900F in CB750F, s katerim se je Honda zapisala v srca ljubiteljev športnih motociklov.

Športnega potenciala pa kot vse kaže ne bo manjkalo tudi konceptu. V osrčju okvirja se bo namreč skrival litrski štirivaljnik s tehnologijo dvojne odmične gredi nad glavo motorja, ki naj bi se hitro vrtel in 'zagotavljal zadostno mero navora'. Na točne številke bomo medtem morali še nekoliko počakati. Samo ogrodje bo narejeno iz visoko nateznega jekla, jasna pa je tudi konfiguracija vzmetenja. Na sprednjem delu se bo tako nahajal par obrnjenih amortizerjev, zadaj pa so se pri Hondi odločili za uporabo zgolj ene vzmeti, enega amortizerja in pa enonjne aluminijaste nihajne vilice.