Hondin A2 trojček pripravljen na sezono 2021. Katerega imajo kupci najraje?

Honda je za prihodnjo motoristično sezono pripravila osvežitev za njihove prodajne uspešnice - pollitrski trojček CB500F, CBR500R in CB500X.

Z ozirom na to, da so vsi trije relativno sveži motocikli je aktualna prenova predvsem kozmetične narave. Tako bodo vsi trije na voljo v novih barvah in barvnih grafikah, seveda pa bodo homologirani z okoljskim standardom Euro5.

Trojčki sicer ne potrebujejo posebne predstavitve, saj nam je (in posledično vam bralcem) slovenski uvoznik Motocenter AS Domžale d.o.o., v preteklih sezonah omogočil, da smo vse tri dodobra spoznali. Vsekakor pa gre v primeru vseh treh za prodajno zelo uspešen motocikel, saj so jih od leta 2013 do danes prodali že skoraj 100.000.

Seveda je trojček še posebej priljubljen pri začetnikih, prodajne statistike namreč kažejo, da je skoraj polovica kupcev modelov CB500F in CBR500R začetnikov, od tega pa jih je več kot tretjina mlajših od 24 let.

In kako se za trojčke odločajo kupci? Za slečenega CB500F se odloči 48-odstotkov vseh kupcev, športna CBR500R prepriča 18-odstotkov kupcev, preostalih 34-odstotkov pa se odloči za avanturističnega CB500X.


Po novem bo CB500F dobavljiv v dveh novih barvah; Candy Caribbean Blue Sea in Candy Moon Glow Yellow, model CBR500R pa dobiva nove grafike, ki bodo usklajene z aktualnimi tovarniškimi dirkalniki. Medtem ko CB500X ohranja enako barvno paleto, pa bo okvir po novem obravan v rdečo barvo, kar seveda spominja na slavno Africo Twin.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"