Indian je predstavil novosti za modelno leto 2019

Indian je predstavil novosti za modelno leto 2019

Ameriški Indian, ki z letnico ustanovitve tovarne 1901 velja za najstarejšega proizvajalca motociklov na oni strani velike luže, je predstavil novosti, ki jih je pripravil za modelno leto 2019.

Kruzerji, ki prihajajo iz tovarne Indian veljajo za tehnično najnaprednejše motocikle iz tega razreda. Ker so tudi ustrezno zmogljivi in se dičijo z dobrimi voznimi lastnostmi, pa se vse več kupcev tovrstnih motociklov, odloča prav za znamko Indian.

Na začetku njihovega cenika se nahajajo modeli iz serije Scout, ki bodo s prihodnjim letom serijsko opremljeni z USB priključkom, ki bo vgrajen v bližini merilnika hitrosti, in bo tako priročno služil za polnjenje različnih naprav med vožnjo. Za tiste, ki svojega Scouta že imajo, pa bo na voljo tovarniški kit, ki bo vključeval vse potrebno za instaliranje omenjenega polnilca. Nove bodo seveda tudi barve.

Prestižnejši in dražji modeli Chief, Springfield in Roadmaster pa bodo poleg novih barv deležni tudi nadgradnje elektronike, ki bo odslej omogočala izbiro med tremi mapami motorja (Tour, Standard in Sport).

Veliko tehnično novost predstavlja tudi sistem, ki bo v določenih pogojih deaktiviral vžig na zadnjem motornem valju. V primerih, ko bo motor že ogret na delovno temperaturo, zunanja temperatura pa bo večja od 15ºC, bo pri delovanju na mestu, zadnji motorni valj izklopljen. Namen tega sistema je več udobja pri počasni vožnji in pri stanju na mestu, saj se bo zaradi tega pod sedež sproščalo manj toplote. Takoj, ko bo voznik obrnil ročico plina, pa bo motor ponovno zadihal s polnimi pljuči.

Pomemebnih izboljšav bodo vsi omenjeni modeli deležni tudi na področju aerodinamike, oziroma bolje rečeno na področju vetrne zaščite, saj bo ta po novem še bolj učinkovita in seveda tudi prilagodljiva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja