Je v Sloveniji poskus uboja legalno početje?

Drži, da je vožnja z enduro in kros motocikli, pa tudi s kolesi po gozdovih do neke mere moteča, vendar početje nekaterih blaznežev presega vse meje zdravega razuma. V bistvu gre za psihopatske varuhe narave.

Pohodniki, ki so te dni hodili po Pohorju so naleteli na zvito nastavljene pasti, s katerimi naj bi blazneži zavarovali gozd pred nastajanjem škode, ki jo povzročajo motoristi in kolesarji.

V višini vratu med dva drevesa napeta žica lahko v najboljšem primeru težko poškoduje človeka, z nekaj smole pa ga bodo svojci lahko celo pokopali. Grozljivo je tudi dejstvo, da idioti, ki take žice napenjajo očitno želijo poškodovati motorista ali kolesarja, saj svoje pasti tudi spretno zakrijejo. Če bi želeli na ta način res zavarovati gozd bi tovrstne pasti jasno označili, jih naredili dobro vidne in tako preprečili vožnjo dvokoles po naravi in bi bil volk sit in koza cela.

Nastavljanje teh pasti, sploh pa njihovo zakrivanje pa je brez dvoma vredno vsaj kazenske ovadbe in ustrezne kazni. Le upamo lahko da bodo pristojni, predvsem policija, te storilce odkrili in ukrepali.

P.S.

Če slučajno sam naletim na tako past, se isti dan vrnem z štilarco in tistemu zarukanemu varuhu narave sam požagam drevesa na katero je napel pof . . no zajlo.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol