Jubilejna Yamaha R1 GYTR PRO - zakaj je najverjetneje ne boste imeli?

Zelo redko se zgodi, da proizvajalci kupcem ponudijo ekskluzivno serijo motociklov opremljenih z najboljšimi dirkaškimi komponentami. Tokrat je to prvič storila Yamaha.

Ob 25. obletnici predstavitve prve Yamahe R1 je Yamaha kupcem prvič omogočila ekskluzivno lastništvo prestižnega jubilejnega modela, ki ga bodo izdelali ročno. Razlog za ročno izdelavo se skriva v vgradnji komponent, ki prihajajo neposredno iz zakladnice inženirjev YMRE (Yamaha Motor Research & Development Europe).

Yamaha R1 GYTR PRO bo tako imela vrsto sestavnih delov, ki jih na standardnih modelih ni mogoče imeti in jih Yamaha uporablja tudi v prvenstvu Superbike. Med njimi je karbonski zadnji del okvirja, rezervoar, ki zaradi svoje oblike omogoča nižje težišče, dirkalna zadnja nihajka, ki omogoča še globlje nagibe, najzmogljivejši Brembov zavorni paket ter vrhunsko Ohlinsovo vzemtenje iz serije FGR. 

Kakšna bo cena tega vrhunsko opremljenega motocikla ni znano, če želite postati lastnik pa boste morali imeti zelo veliko sreče. Izdelanih bo namreč le 25 kosov, vsak izmed njih pa bo lahko delno prilagojen tudi posebnim željam kupca.

Preberite še: Triumph Tiger 900 Rally Aragon Edition

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol