Continental in Varta s skupnimi močmi vstopata v svet skuterjev

Čeprav znamko Continental prepoznavamo predvsem po pnevmatikah, pa ta nemški gigant  v svetu avtomobilizma velja za zelo velikega in pomembnega dobavitelja.

Medtem ko znamko dobro poznajo tudi avtomehaniki, ki uporabljajo njihove nadomestne dele (jermeni, črpalke, napenjalci...), pa so se kot kaže odločili trdno zasidrati tudi v svetu skuterjev.

Skupaj s proizvajalcem baterij Varta so namreč zelo intenzivno zagnali razvoj izmenljivih baterij za električne skuterje. Gre predvsem za baterijske sklope za skuterje z močjo 10 ali več kW, kar preneseno v svet bencina predstavlja razred 125-kubičnih skuterjev.

Čeprav je od prve ideje o sodelovanju do danes minilo šele dobrih 6 mesecev, naj bi bili novi sklopi baterij tik pred pričetkom serijske proizvodnje. Posebnost njihovih baterijskih sklopov je v tem, da jih je mogoče enostavno odstraniti ali zamenjati z drugim. Tako lahko baterijo mirno napolnite doma v stanovanju, v pisarni ali kjerkoli drugje. Posamezen 48-voltni baterijski sklop zagotavlja 50 kilometrov dosega, omogoča pa tudi združevanje in tako povečevanje dosega. Zaradi kompaktnih dimenzij bi ga lahko z nekaj konstrukcijskimi prilagoditvami uporabili v praktično vsakem skuterju. Masa posameznega sklopa znaša 9 kilogramov, dobra novica pa je tudi ta, da je odporen na temperaturne ekstreme.

Znano je, da je Varta s svojim znanjem že tesno povezana z znamko KTM in razvojem njihovih električnih motociklov, zato se lahko nadejamo tudi tega, da za najavo tega sodelovanja že tičijo tudi druge velike pogodbe predvsem z evropskimi proizvajalci skuterjev in motociklov.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem