Continental in Varta s skupnimi močmi vstopata v svet skuterjev

Čeprav znamko Continental prepoznavamo predvsem po pnevmatikah, pa ta nemški gigant  v svetu avtomobilizma velja za zelo velikega in pomembnega dobavitelja.

Continental in Varta s skupnimi močmi vstopata v svet skuterjev (foto: continental) continental
15. 8. 2021

Medtem ko znamko dobro poznajo tudi avtomehaniki, ki uporabljajo njihove nadomestne dele (jermeni, črpalke, napenjalci...), pa so se kot kaže odločili trdno zasidrati tudi v svetu skuterjev.

Skupaj s proizvajalcem baterij Varta so namreč zelo intenzivno zagnali razvoj izmenljivih baterij za električne skuterje. Gre predvsem za baterijske sklope za skuterje z močjo 10 ali več kW, kar preneseno v svet bencina predstavlja razred 125-kubičnih skuterjev.

Čeprav je od prve ideje o sodelovanju do danes minilo šele dobrih 6 mesecev, naj bi bili novi sklopi baterij tik pred pričetkom serijske proizvodnje. Posebnost njihovih baterijskih sklopov je v tem, da jih je mogoče enostavno odstraniti ali zamenjati z drugim. Tako lahko baterijo mirno napolnite doma v stanovanju, v pisarni ali kjerkoli drugje. Posamezen 48-voltni baterijski sklop zagotavlja 50 kilometrov dosega, omogoča pa tudi združevanje in tako povečevanje dosega. Zaradi kompaktnih dimenzij bi ga lahko z nekaj konstrukcijskimi prilagoditvami uporabili v praktično vsakem skuterju. Masa posameznega sklopa znaša 9 kilogramov, dobra novica pa je tudi ta, da je odporen na temperaturne ekstreme.

Znano je, da je Varta s svojim znanjem že tesno povezana z znamko KTM in razvojem njihovih električnih motociklov, zato se lahko nadejamo tudi tega, da za najavo tega sodelovanja že tičijo tudi druge velike pogodbe predvsem z evropskimi proizvajalci skuterjev in motociklov.