Kakšna bo usoda Hayabuse?

31. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Kakšna bo usoda Hayabuse?

Pred začetkom pomladi smo na naših straneh pisali o tem, da Suzuki razvija nov 1,4-litrski agregat, ki bi moral poganjati naslednjo generacijo Hayabuse.

Čeprav smo pričakovali, da bo Suzuki na salonih v Kölnu in Milanu vsaj napovedal prihod naslednika, pa za zdaj ni nič novega.

Suzuki Hayabusa bo v letu 2019 praznoval 20. rojstni dan, zato bi predstavitev naslednika lepo sovpadla z njegovo okroglo obletnico. Hayabusa, o katerem si lahko več preberete na povezavi, označeni v uvodu tega prispevka, je namreč postal ena od žrtev standarda Euro4, z novim motorjem in novimi tehnologijami pa bi Suzuki lahko prevzel primat v razredu najhitrejših motociklov.

Medtem ko so se na spletu v zadnjih mesecih pojavljale različne variacije aktualnega modela na temo naslednika, pa je evropskim trgovcem uspelo razprodati vse Hayabuse, ki so jim po uvedbi standarda Euro4 ostale na zalogi. S tem se je vsaj po trenutno znanih dejstvih dokončno zapečatila usoda tega ikoničnega motocikla. Seveda to velja za naše kraje, saj se Hayabusa še vedno proizvaja za druge trge, trenutno najbolj vroča pa je prodaja v Indiji.

Na spletu se pojavljajo tudi špekulacije, da kljub spomladanskim napovedim o novi generaciji te ne bo. A ob tem, da je superšportni razred po nekaj letih znova zaživel, si upamo trditi, da Suzuki na temo Hayabuse še ni rekel zadnje besede.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"