Kawasaki spet v rdeči barvi

Medtem ko si Kawasakije v zadnjih letih predstavljamo predvsem kot zelene, bele in črne motocikle, so se pri Kawasakiju odločili, da bodo nekaj svojih modelov ponudili tudi v svoji znameniti 'Firecracker' rdeči barvi.

Odločitev za ponovno oživitev te prepoznavne barve iz leta 1981 (Z1100 GP) delno temelji tudi na letošnjem jubileju, saj mineva 50 let od predstavitve modela Z1. Pri Kawasakiju so se torej odločili, da bodo združili dve poglavji iz svoje bogate zgodovine in predstavili modele Z650, Z900 in obe izpeljanki RS, ki bodo kot kaže na voljo samo v letošnji sezoni.

No, če smo povsem natančni, rdeča barva, ki bo krasila jubilejne modele vendarle ne bo povsem enaka kot tista iz osemdesetih let, saj so jo nekoliko posodobili in kombinirali z zlatim Z emblemom in srebrnimi in temno modrimi detajli.

Potrebno je prizanti, da se rdeča barva kar lepo poda sodobnim Kawasakijem in njegovim retro izpeljankam, a poglede bodo vsekakor bolj privlačila tudi v enako rdečo barvo obarvana platišča s katereimi bosta opremljena Z900 in Z650. Spremenjena je tudi tekstura sedežne prevleke, v zlato barvo pa so obarvane tudi prednje (sicer enake kot pri standardnem modelu) vilice. Ljubitelji detajlov bodo navdušeni tudi nad emblemi v retro slogu, katerim niso pozabili dodati znamenitega DOHC (Double Overhead Camshaft), ki je nekoč označeval za tiste čase napredno krmiljenje ventilov z dvojnimi odmičnimi gredmi v glavi motorja.

Poleg ekskluzivnega videza bodo kupci ob nakupu kateregakoli modela iz te jubilejne serije prejeli tudi posebno knjigo, v kateri je natančno predstavljena in opisana zgodovina modela Z.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"