Klimatiziran sedež na motociklu? Pri Indianu je to mogoče.

Če boste slučajno brkljali po seznamu dodatne opreme za motocikle znamke Indian, ne bodite presenečeni, ko boste naleteli na - klimatiziran sedež.

Pri Indianu so novost poimenovali ClimaCommand, gre pa za termoelektrični modul vgrajen v sedež motocikla. Ta glede na potrebe hladi ali pa greje sedež in tako skrbi, da je vožnja v vročem ali hladnem vremenu prijetneješa.

Skrivnost novega modula se skriva v kombiniranju z relativno novim materialom - graphenom. S kemijskega vidika gre za altrop ogljika, no, industrialci pa ga vse pogosteje prepoznavajo kot material prihodnosti. Prav ta material je s pomčjo električne napetosti sposoben toploto dovajati ali pa odvajati s sedeža. Z enakomerno razporeditvijo po vsej površini sedeža, pa so pri Indianu poskrbeli, da stvar tudi v praksi deluje.

Za zdaj je novi sedež na voljo na prestižnejših modelih Thunderstroke, nadgraditi pa je mogoče modele novejše od letnika 2016. Cena za sedež z vso pripadajočo elektroniko znaša okrog 1.200 EUR, regulacija pa je za zdaj mogoča zgolj ročno v treh stopnjah, pri tem pa imata voznik in sopotnica možnost samostojne regulacije. V prihodnjih generacijah pa bo regulacija mogoča tudi preko centralnega infotainment sistema, ki ga pri Indianu imenujejo Ride-Command.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol