KTM Duke 125 se pripravlja na sezono 2023

KTM Duke 125 se pripravlja na sezono 2023 (foto: KTM)
KTM

Čeprav se letošnja sezona šele dobro začenja, pa so pri KTM-u že napovedali osvežitev najmanjšega Duke-a, ki bo kupcem na voljo v prihodnji sezoni.

KTM Duke 125 je na sceno pripejal v letu 2011, v letu 2017 pa so zanj pripravili temeljito osvežitev. Kot kaže so pri KTM zvesti svoji periodiki, saj bodo po šestih letih ponovno pripravili evolucijo svojega priljubljenega modela.

Kot pravijo bo evolucija resnično obsežna, saj pripravljajo popolnoma nov motor. Ta bo sicer še vedno razvijal zakonsko dovoljenih 11 kW pri tem pa bo seveda še bolj blestel na področju čistoče in ekonomičnosti.

Spremenili bodo tudi jekleni cevni okvir ter tudi zadnjo aluminijasto nihajko, lita platišča pa bodo po novem imela pet krakotv namesto akutalnih desetih. Izboljšav bo deležen tudi zavorni sistem, vzemetenje pa bo najverjetneje ostalo nespremenjeno. Seveda bo v celoti spremenjena tudi zadnja podoba z vključeno LED razsvetljavo. Tu sicer ne pričakujemo radikalnih sprememb, vsekakor pa bodo linije sledile večjemu modelu 890. Nov bo tudi sedež in seveda barvni TFT zaslon skupaj z vsemi stikali na krmilu.

Novi KTM Duke 125 bo torej zares skoraj popolnoma nov motocikel, njegovo uradno prestavitev pa si obetamo na salonu EICMA v Milanu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol