KTM-ove enduro novosti za 2020

KTM-ove enduro novosti za 2020

KTM velja za vodilnega proizvajalca hard enduro motociklov, da pa bo tako tudi ostalo, so svojo linijo modelov EXC temeljito osvežili.

Tokratni 'line-up' bi moral tako dvotaktne kot tudi štiritaktne modele dvigniti še stopničko višje pravim dirkalnikom, s katerim bodo že v popolnoma serijski izvedbi ti pripravljeni na najbolj ekstremne izzive. KTM je torej še nekoliko bolj 'Ready to race'.

Osvežitev vključuje tako modele, ki smo jih poznali iz prejšnjih sezon, kot tudi modele, ki veljajo za popolnoma sveže, torej modele 150 EXC TPI, 250 EXC TPI in 300 EXC TPI (2-taktni) ter 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC-F in 500 EXC-F (4-taktni). Motocikli modelnega letnika 2020 bodo imeli tako še bolj učinkovite motorje, izboljšane okvirje z vzmetenjem WP XPLOR, še boljše vozne lastnosti, nove plastične oklepe in ščitnike, novo ohišje zračnega filtra, izboljšan sistem hlajenja in nove izpušne sisteme. Standardno bodo opremljeni tudi z ročicami NEKEN, Brembovimi zavorami ter izboljšanama pestoma koles, s čimer bi morala celotna linija modelov EXC obdržati vodilni položaj v razredu in seveda tudi na trgu.

KTM napoveduje dodatno in izredno prestižno različico 300 EXC TPI ERZBERGRODEO, ki bo omejena na 500 kosov. Model je izdelan v čast 25. obletnice tega zahtevnega enduraškega tekmovanja. Poleg posebnih grafik bo na njem še kup delov, ki so sicer v katalogu dodatne opreme Ready to race.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol