KTM z Brabusom v napad na vrh razreda 'hyper naked' - Brabus 1300R

Ni nujno, da se v primeru združitve dveh velikih imen vselej rodi kaj velikega, a iz sodelovanja KTM-a in BRABUS-a si lahko obetamo nekaj zelo eksluzivnih motociklov. Za začetek so nam pripravili slečenega 1300 R.

BRABUS je v svetu avtomobilizma ime, ki ga že od leta 1977 povezujemo s prestižem, močjo, zmogljivostmi in tudi ročno izdelanimi detajli. Skorajda nemogoče je najti avtomobilskega navdušenca, ki ne bi poznal vsaj nekaj modelov, ki so prišli iz delavnic tega esperta za individualizacijo in povečanje zmogljivosti. No, nekaj manj je tistih, ki vedo, da je BRABUS že nekaj let zelo dejaven in uspešen tudi v svetu navtike, zdaj pa je združil moči tudi s proizvajalcem motociklov.

BRABUS 1300 R

Osnova za njihov prvi motocikel je KTM Super Duke 1290 R, katerega dvovaljnik nadiha zelo potentnih in suovih 180 konjev (132 kW) in 140 Nm navora. Vsekakor gre za osnovo v kateri je BRABUS videl več kot dovolj potenciala, da s svojim občutkom za eleganco in ekskluzivnost nadgradi že tako ali tako odličen motocikel.

Z nekoliko spremenjenim dizajnom in dvema barvnima shemama bo BRABUS 1300 R vsekakor v trenutku prepoznaven motocikel, njegove ključne tehnične specifikacije pa bodo naslednje:

WP APEX polaktivno vzemetenje, WP PRO 7117 blažilec krmila, 5 voznih programov, veliko karbonskih delov, kovana platišča Brabus, poseben izpušni sistem, ogrevan BRABUS sedež, sprednja maska, ročno izdelane stopalke za noge, ročno izdelane ročice zavore in sklopke, ročno izdelan pokrov rezervoarja in naliva olja, karobnska zaščita motorja in cel kup drugih manjših dodatkov.

BRABUS bo sprva izdelal le 154 kosov modela 1300 R, od katerih bo vsaka barvna shema izdelana v 77-ih primerkih, kar sovpada z letnico ustanovitve podjetja. O ceni za zdaj še ni veliko znanega, a če bo ta oblikovana približno tako, kot pri avtomobilih, lahko računamo na približno 30-50-odstotkov višjo ceno kot stane njegova osnova. Pri prodaji njihovega prvega modela bo logistiko in posle prevzel KTM, naročili pa ga boste lahko izključno preko njihove uradne spletne strani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja