Luksuzni tourer z osmimi valji si želi preseči legendarnega Gold Winga

Invazija kitajskih avtomobilskih in motorističnih znamk je kot kaže v polnem teku in kot kaže se Kitajci ne bodo več zadovoljli s samo kakšno postransko vlogo v posameznem segmentu.

Kitajska znamka Souo je relativno sveža znamka, saj so pred kratkim predstavili šele svoj prvi motociklel. In to kakšen! Gre za veliko in na pogled impresivno cestno križarko s kateri se nameravajo Kitajci vplesti neposredno v spopad s Hondo Gold Wing in BMW K1600 GTL.

A, če bi kot doslej, svoje karte položili na tezo, da gre zgolj za ceneno kopijo omenjenih tekmecev, bi tokrat izgubili. Souo, ki spada pod okrilje koncerna Great Wall Motor, je namreč pripravil motocikel, ki ga bo poganjal kar 8-valjni bokserski motor z delovno prostornino okrog dveh litrov. Avtomatski menjalnik bo imel 8-stopenj, sprednje vpetje močno spominja na tistega z BMW-ja in Honde.

souo

Zunanja podoba je precej samosvoja, a pozorno oko bo ugotovilo, da gre pravzaprav za skupek podobnosti s številnimi drugimi renomiranimi znamkami.

Kakšnih bolj konkretnih tehničnih podatkov pri Souo trenutno še ne razkrivajo, prav tako pa so skrivnostni glede informacij ali bo njihov prestižni motocikel kdaj sploh zapeljal na drugo stran velikega zidu.

Osemvaljni motor na motociklu sicer ni posebna novost, saj so v petdesetih letih z 8-valjniki na dirkah že nastopali nekateri proizvajalci, med njimi tudi italijanski Moto Guzzi.

souo

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu