Isle of Man: po prekinitvi v drugem krogu zmagovalec dirke v razredu Superbike Peter Hickman

3. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli

Dirko je zasenčila nesreča na odseku Snogborough, zaradi katere so obveljali rezultati po dveh prevoženih krogih.

Današnje sončno vreme je naposled postreglo s prvo dirko na otoku Man. Prvi so se na progo podali dirkači razreda Superbike, pred katerimi je bila štiri kroge oziroma 243 kilometrov dolga dirka, na kateri pa sta bila že vse od samega začetka na vrhu najhitrejši na torkovem treningu v razredu Superbike, Dean Harrison in pa najhitrejši na včerajšnjem treningu v razredu Superstock, Peter Hickman.

Med dirkačema se je že na samem začetku vnel srdit boj in tako je po odseku skozi Glen Helen najbolje kazalo celo Harrisonu, ki si je pred Hickmanom nabral že 4,841 sekund prednosti. A Hickman mu ni ostal dolžan. S svojiim hibridom (nastopil je motorjem, sestavljenim z ogrodjem ter agregatom razreda Superstock ter vzmetenjem razreda Superbike) je od vstopa na gorsko cesto pri Ramseyu do kontrolne točke pri železniški postaji Bungalow razliko zmanjšal na vsega 0,045 sekunde, kasneje pa se vrnil v vodstvo.

Oba dirkača sta bila najhitrejša tudi po drugem krogu in postanku v boksih, ko je med njima razlika znašala zgolj nekaj več kot 1,7 sekunde. Zmagovalec včerajšnjih kvalifikacij, Conor Cummins, ki je tudi otvoril današnjo dirko je za Harrisonom medtem zaostajal že slabih deset sekund in tako počasi že izgubljal možnosti za zmago ali drugo mesto.

Hickman je sicer na postanek v boksih prišel z nekoliko nižjo hitrostjo kot Harrisonin tako je imel ob vstopu zgolj 0,69 sekunde prednosti, ki pa jo je uspel zadržati vse Glen Helena, kjer so oba dirkača skupaj s preostalimi prihajajočimi z rdečo zastavo zaustavili komisarji dirke. Razlog je bila huda nesreča Daleyja Mathisona pri odseku Snugborough. Po nekajminutnem čakanju je tako vodstvo dirke sprejelo odločitev, da dirko prekine, ob tem pa obveljajo rezultati po drugem krogu. Mathison je sicer kasneje na žalost podlegel poškodbam.

Rezltati dirke Superbike:

  1. Peter Hickman-BMW/Smiths Racing BMW 34:08,008
  2. Dean Harrison-Kawasaki/Silicone Engineering +1,782
  3. Conor Cummins-Honda/Milenco by Padget's Motorcycles +9,345
  4. James Hillier-Kawasaki/Quattri plant Wicked Coatings +41,719
  5. Michael Rutter-Honda/Bathams Racing +54,610
  6. Michael Dunlop-BMW/Tyco BMW +57:316
  7. David Johnson-Honda/Honda Racing +1:01,145
  8. Jamie Coward-Yamaha/Prez Racing +1:11,181
  9. Gary Johnson-Kawasaki/RAF Regular & Reserves +1:17.645
  10. Davey Todd BMW/Penz13.com +1:26,634

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"