Jorge Lorenzo o prestopu v ekipo Honde v letu 2019

S tem, ko bo Lorenzo sedel na motocikel znamke Honda, bo japonsko moštvo dobilo popoln španski duet. Kaj pa o tem meni trikratni svetovni prvak?

Jorge Lorenzo o prestopu v ekipo Honde v letu 2019 (foto: Red Bull) Red Bull
5. 1. 2019

Jorge Lorenzo je ob Marcu Marquezu zagotovo eden izmed dveh najbolj vročih dirkačev karavane MotoGP ta trenutek. Hkrati sta oba Španca v odličnih medsebojnih odnosih, in ko je prvi sredi letošnje sezone po številnih težavah napovedal slovo od moštva Ducati in naposled prestop k Hondi, so se številnim privržencem izpolnile sanje. Kaj pa o vsem skupaj dobra dva meseca pred začetkom nove sezone meni Španec?

V nedavnem intervjuju za Red Bull je Lorenzo dejal, da se spremembe pred novo sezono kot vedno izredno veseli. »Pred dvema letoma sem spremenil vse: ekipo motor in ljudi, ki me obkrožajo in s katerimi sodelujem. Zdaj to počnem znova! Res je, vse skupaj bo težje, saj si na enakem motorju vse hitrejši, spoznavaš njegove skrivnosti in hitreje dosežeš njegov maksimum. Na drugi strani pa je tukaj vprašanje razburljivosti. Imam dodaten izziv in navdušenje, ki ga ostali dirkači nimajo,« je dejal Lorenzo.

Možnosti za naslov prvaka so majhne

Prvi vtisi z moštvom Honde, kakor tudi z motorjem so sicer dobri, vseeno pa je z napovedmi za naslednjo sezono še nekoliko zadržan. »Ne vem, ali bom v prvi sezoni s Hondo že pripravljen za boj za naslov svetovnega prvaka. Seveda bom na prvo dirko v Katarju (10. marca) prišel kar se da dobro pripravljen, a ni tako enostavno, še posebej zato, ker imamo do začetka sezone na voljo le še tri ali štiri testiranja. Poleg tega se bom boril proti Marcu Marquezu, ki je izredno dober dirkač, hkrati pa bo zanj to že šesta oziroma sedma sezona na Hondinem motorju.«

S predstavami in prihajajočo sezono se tako Lorenzo ne obremenjuje preveč, a hkrati dopušča možnost presenečenj. »Jasno, tudi v sezoni 2019 bom na vsaki dirki iz sebe iztisnil največ, to pomeni, da bom meril na zmago. Gotovo bo težko in trenutno ne spadam v ožji krog favoritov za naslov svetovnega prvaka. A to je MotoGP, kjer je mogoče vse.«