MotoGP: gledalci se vračajo na tribune, znan je datum prve za javnost odprte dirke

Dogajanje na stezi bo moč opazovati skozi celoten dirkaški vikend, a določeni ukrepi vseeno ostajajo.

MotoGP: gledalci se vračajo na tribune, znan je datum prve za javnost odprte dirke (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
14. 8. 2020

Dirkališče v Misanu je eno izmed bolj posebnih v karavani MotoGP – ne toliko zaradi svoje konfiguracije ali pa dejstva, da je poimenovano po tragično preminulem Marcu Simoncelliju – temveč zaradi vzdušja, ki ga pripravijo tamkajšnji navijači. Ti so razumljivo še posebej glasni ob dobrih vožnja Valentina Rossija, za katerega se zdi, da bi letos lahko na domači dirki znova lahko končal nekje blizu najboljših in če bi mu to uspelo pred polnimi tribunami, bi bil uspeh še toliko večji.

No, gledalcev se na letošnji dirki, zagotovo ne bo trlo, bo pa dirka v Missanu, kot vse kaže prva v letošnjem koledarju, ki si jo bodo navijači lahko ogledali v živo. Predsednik regije Emilija-Romana, Stefano Bonaccini je namreč preklical sklep, s katerim j bil na dirkališče dovoljen vstop zgolj 1.000 gledalcem.

V praksi umik prepovedi pomeni, da se bo dveh dirk, ki bosta na sporedu 13. in 20. septembra lahko vsak dan (vključno s kvalifikacijami) udeležilo 10.000 gledalcev, kar je sicer štirikrat manj kot v običajnih razmerah. Ti bodo lahko dirko gledali iz tribun – na katerih je seveda pričakovati prilagojen sedežni red – medtem ko bodo travniki okrog dirkališča ostali zaprti za javnost.