MotoGP: Honda in Marc Marquez podaljšala sodelovanje

20. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli
MotoGP: Honda in Marc Marquez podaljšala sodelovanje (foto: HRC)
HRC

Španec bo z japonsko ekipo vztrajal vsaj še prihodnja štiri leta.

Honda in Marc Marquez sta nerazdružljiva že vse od leta 2010, ko je takrat 17-letni Španec v svoji tretji sezoni v razredu Moto3 iz KTM-a prešel pod okrilje japonskega moštva. Partnerstvo med obema stranema se je od tedaj le še krepilo, posredno pa je novo raven doseglo tudi s prihodom Marcovega mlajšega brata Alexa v moštvo, ki bo letos tudi debitiral v elitnem razredu motociklističnega dirkanja. Tudi zato je povsem razumljivo, da je osemkratni svetovni prvak danes tudi uradno podaljšal sodelovanje s Hondo vsaj do konca leta 2024.

»Zelo sem ponosen na to, da lahko objavim podaljšanje sodelovanja z ekipo HRC za naslednja štiri leta. Honda mi je dala priložnost vstopa v razred MotoGP leta 2013, vse od tedaj skupaj dosegli številne uspehe in zelo sem vesel, da ostajam del družine Honda. HRC mi daje zaupanje v podaljšanje sodelovanja, v to, da bomo še naprej dosegali skupne cilje in da nadaljujemo našo zgodbo o uspehu,« je dejal 27-letni Marc Marquez.

Pogovori o podaljšanju pogodbe so se sicer pričeli že pred nekaj meseci, a je bilo že takrat bolj ali manj jasno, da bo Španec z japonsko ekipo sodeloval vsaj še prihodnjih nekaj le.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja