MXGP: Gajser in Honda pripravljena na sezono 2019

23. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

Postava Honde je letos nespremenjena, optimizem pa vzbujajo sanirane poškodbe obeh dirkačev, ki sta jih utrpela v lanski sezoni.

Očitno bo ta teden minil v znamenju Hondinih predstavitev. Poleg današnje predstavitve ekipe in predvsem barv moštva za bližajočo se sezono v seriji MotoGP je Honda namreč že včeraj predstavila ekipo za še drugo najpomembnejše tekmovanje v svetu motociklizma, serijo MXGP, kjer bo slovenske barve kot prvo ime ekipe zastopal Tim Gajser.

Večjih sprememb v ekipi Honde v letošnji sezoni sicer ni. Poleg Gajserja je namreč v ekipi ostal povratnik po poškodbi, Brian Bogers. Mladi Nizozemec je namreč zaključil zgolj zadnjo dirko v svoji krstni sezoni leta 2018, kljub temu pa bo imel letos novo priložnost, da se dokaže na Hondinem dirkalniku z oznako CRF-450RW. Poleg Gajserja in Bogersa bo barve tovarniškega moštva v kategoriji MX2 zastopal mladi Calvin Vlaanderen.

Prva dirka tradicionalno v Argentini

»V čast in zadovoljstvo mi je, da sem že šest let del Hondine družine, hkrati pa sem vesel, da nadaljujemo ta odnos in ostajamo velika družina. V ekipi poznam že vsakogar posebej, zato se počutim sproščeno, saj vem, da vsi stremijo k temu, da bi vsak vikend dosegel kar najboljši rezultat. Še zdaj lahko povem, da je Honda CRF450RW odlična, vseeno pa nas ta teden čaka še nekaj testiranj, nato pa tudi nekaj predsezonskih dirk, kjer bomo poskusili še nekoliko bolj izpiliti svojo formo. Nato se selimo v Argentino in komaj čakam, da se sezona MXGP začne!« je dejal 22-letni Gajser.

Do začetka sezone sicer dirkače čaka še dobrih pet tednov. Prvi dirkaški vikend bo namreč potekal 2. in 3. marca v argentinski Villi La Angosturi – kraju, kjer je Gajser na svoji zadnji dirki leta 2017 že slavil. Lani je tamkajšnjo dirko zaradi poškodbe čeljusti izpusti, letos pa upamo, da bo uspeh izpred dveh let ponovil.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel