Nick Škorja pred selitvijo v Anglijo: »Trud se je poplačal«

4. 3. 2020 | Jaka Završan
Deli

Škorja, ki je pred leti veljal za enega izmed najbolj talentiranih voznikov motokrosa v Sloveniji, je leta 2013 po zanimivem naključju presedlal na spidvej. Tudi tam se mu je uspelo prebiti v sam vrh, zanimiv pa je postal tudi tujim ekipam.

Nedolgo nazaj smo z Nickom že naredili intervju, ki si ga lahko preberete s klikom tukaj. Od takrat je 21-letni Laščan v žep pospravil še eno kristalno čelado, kar pomeni, da je na njegovem računu sedaj že 10 naslovov državnega prvaka. Udeležil se je tekme svetovnega prvenstva v Krškem, kjer je odščipnil točko, prav tako pa je s tretjim mestom na kvalifikacijah za mladinsko svetovno prvenstvo v kategoriji do 21 let, dokazal, da se odlično znajde tudi na tekmah najvišjega ranga.

To je že pred leti opazila poljska ekipa Wilki Krosno, ki je Nicka ob koncu sezone 2018 vzela pod svoje okrilje. Sklenitev dvoletne pogodbe je bila potrditev, da se stvari odvijajo v pravo smer, ni pa bila ta ekipa edina, ki je imela oči usmerjene na mladega Slovenca. Njegov talent so opazili tudi v eni izmed angleških ekip, v kateri so mu kmalu ponudili sedež voznika. Vse skupaj je šlo tako daleč, da Nick skorajda že pakira svoje kovčke, saj se 18. marca odpravlja v Anglijo, kjer bo tekmoval in živel vso letošnjo sezono.

Nick Škorja:

"Sezone 2020 se zelo veselim, saj odhajam v Anglijo, natančneje v Newcastle, kjer bom živel in tekmoval za ekipo Newcastle Diamonds. Pred kratkim sem za vikend že obiskal sedež ekipe ter si ogledal mesto, prav tako pa me je navdušil tudi domači stadion. Na Otok se podajam sam, a po videnem sodeč menim, da se bom z ekipo in moštvenimi kolegi odlično razumel, saj je bilo na kratkem obisku vzdušje zelo sproščeno in domače. To bo zame velika prelomnica v karieri, a se vsega skupaj veselim, saj so bile to od nekdaj moje sanje. Nastopal bom na dirkah prvenstva BSPA, torej v drugi angleški ligi, kar bi mi ob solidnih rezultatih že lahko predstavljalo vir zaslužka. Poleg tega bi se znalo zgoditi, da se bom udeležil tudi kakšne dirke druge poljske lige, saj imam z ekipo Wilki Krosno za leto 2020 še veljavno pogodbo. Zavedam se, da je pred mano dolga in naporna sezona, a že komaj čakam, da se začne."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja